BPG maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding te accepteren of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in. 
Meer informatie

Plaatmateriaal bpg diederen

Plaatmateriaal kennen we onder de naam MDF of multiplex. Het is ontstaan als alternatief voor hout, omdat hout voor sommige toepassingen te massief is. Plaatmateriaal bestaat uit houtfineerlagen. Deze lagen worden eerst gedroogd en dan worden ze onder hoge druk op elkaar verlijmd. Vervolgens worden er platen van gezaagd. Plaatmateriaal is flexibel in gebruik en in zekere zin ook milieuvriendelijk: om plaatmateriaal te produceren worden immers de minder gewaardeerde stukken van de boom gebruikt.

MDF platen, Multiplex en andere varianten

Er zijn inmiddels veel varianten van plaatmateriaal, zoals multiplex, OSB, MDF en underlayment. Het merendeel hiervan hebben wij op voorraad, en anders kunnen we het bestellen. Multiplex is vooral bekend in de decoratieve vorm die zichtbaar is in interieurs. Dit soort multiplex is voorzien van edelfineer, dus een mooie houtsoort aan de buitenkant. Maar daarnaast is er ook constructiemultiplex, dat gebruikt wordt in de bouw voor niet-zichtbare toepassingen. Dit soort plaatmateriaal wordt ook wel OSB genoemd. MDF is gelijkmatig opgebouwd en daardoor is het vrij stabiel ten opzichte van massief hout. Maar standaard MDF is niet geschikt voor buiten. Daarvoor raden wij watervaste MDF platen aan. Underlayment bestaat uit multiplex platen met messing en een groef waardoor ze mooi in elkaar gelegd kunnen worden. Het voordeel van underlayment is dat het nauwelijks werkt onder invloed van vocht en het gaat ook niet barsten of scheuren. Wij adviseren u graag over de juiste soort plaatmateriaal voor uw project. 

 


 

 
Bel mij