BPG maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding te accepteren of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in. 
Meer informatie

hout bpg diederen

Al ruim 85 jaar is BPG Diederen de plek voor kwaliteitshout. Hardhout, balken, planken, tuinhout... u vindt het bij ons allemaal. Of u nu zelf hout gaat bewerken of liever een kant-en-klare deur of schutting koopt: bij BPG Diederen bent u aan het goede adres. Want dankzij ons sterke voorraadbeheer kunt u veel soorten hout direct bij ons ophalen. En wat er niet is, of niet voldoende, kunnen wij snel leveren.

Houtsoorten

Klassiek vurenhout, stoer steigerhout of vertrouwd grenen... u vindt het allemaal bij ons in Schinnen. Wij adviseren u graag bij de keuze voor de juiste houtsoort. Dit is namelijk niet alleen een kwestie van smaak, maar ook van functionaliteit. Gaat u hout gebruiken voor een constructie, dan moet het vooral sterk zijn. Gebruikt u het voor maathoudend buitenschrijnwerk oftewel ramen en deuren moeten goed tegen vocht kunnen, en tegen aantasting door schimmels en insecten. Als duurzaamheid en resistentie belangrijk zijn, kunt u het beste grenen, eik, rode meranti, of azelia gebruiken. Deze soorten hout bevatten namelijk kernhout. Kernhout is van nature resistenter dan spinthout, dat is het hout dat aan de buitenzijde van de boom zit.

Hardhout

Hardhout wordt vooral gebruikt voor vlonders, schuttingen en andere toepassingen in de tuin. Het is namelijk de stevigste houtsoort, dus heel geschikt voor buitengebruik. Hardhout komt doorgaans uit Zuid-Amerika of Zuidoost-Azië. Hardhout krijgt na verloop van tijd een grijze gloed. Om dit tegen te gaan, kunt u het hout bewerken met een transparante buitenbeits. 

 
Bel mij