BPG maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding te accepteren of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in. 
Meer informatie

dakpannen bpg diederen

Het kiezen van de juiste dakpan bij een huis is niet ingewikkeld. Toch komt er meer bij kijken dan sommige mensen denken. Zo is het goed na te gaan welke stedenbouwkundige voorschriften er gelden. Soms zijn het daktype, de hellingsgraad van het dak en de soort dakbedekking al vastgelegd. Daarnaast is de dakhelling ook iets om rekening mee te houden: dat is de hoek die de vloer maakt met het dakvlak. Als de dakhelling kleiner is dan 35 graden, past niet elke soort dakpannen erop. Bij BPG Diederen leveren wij dakpannen voor de meest uiteenlopende woningen. Wij hebben vele woningbezitters geholpen bij het kiezen van een functionele dakpan, passend bij de woning.

Keramische dakpannen

Rivierklei, dat is de basis van de bekende keramische dakpannen die veel Nederlandse daken sieren. Deze klei wordt gekneed en in mallen geperst. Die worden in de oven gebakken. Het resultaat? De goede oude dakpannen die we allemaal wel kennen, in de typerende terra cotta kleur. Veel keramische dakpannen hebben een ingebakken glazuurlaag. Deze laag geeft de pannen een lange levensduur en beschermt tegen algen en mossen. Vuil glijdt dankzij deze laag direct van het dak.

Betonnnen dakpannen

Betonnen dakpannen zijn goedkoper dan keramische en ze zijn sneller gelegd. Een derde voordeel is dat ze maatvast zijn, dus betonnen dakpannen zetten niet uit en krimpen niet. Ze worden gemaakt door beton in een mal te gieten en dan te laten uitharden. BPG Diederen heeft diverse soorten keramische en betonnen dakpannen op voorraad.
 

 
Bel mij